Elárverezték az Oscar-díjas színész személyes tárgyait

Forrás: Origo -
árverezés személyes tárgy Maximilian Schell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Online árverés keretein belül találtak új gazdára a 7 éve, 83 évesen elhunyt Maximilian Schell személyes tárgyai. Az Oscar- és Golden Globe-díjas osztrák színész holmijai között olyan gyöngyszemeket is elárvereztek, mint a határidőnaplói, teniszütői vagy,mint egy régi Goethe-gyűjtemény.

Azt nem tudni, hogy mennyi lett az árverés együttes bevétele, azt azonban sejteni lehet, hogy igen tetemes összegről lehet szó, ugyanis azt tudjuk, hogy legdrágább tételként Thomas Hartmann német festő egy festménye kelt el 10 ezer euróért. Schell egy önarcképét 2200, egy formatervezett nyugágyát 1300, egy régi rádióját 100 euróért vitték el.

Maximilian Schell Forrás: Origo

Ezek mellett megvételre kerültek a színész egykori tévékészülékei, valamint egy monogramos szalvétagyűrű is - illetve egy Golden Globe-díjról szóló oklevél. Mint kiderült, az aukcióra azért került sor, mert az emléktárgyak miatt helyhiány lépett fel. Nastassja Schell, a színész lánya szerint édesapja rengeteg holmit gyűjtött össze élete során, ő azonban szeretné lezárni a múltat.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.