Újpesti késelés: Sérelemdíjat akar a család, szerintük hibát követett a rendőrnő

Fotó: Koncz Márton - Origo -
sérelemdíj újpesti késelés lövés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb fejlemények kerültek napvilágra a karácsonykor történt újpesti késelés kapcsán. Ezúttal az egyik család mesélte el a történetet az ő szemszögükből.

Ahogy azt korábban megírtuk, késsel támadt egy 35 éves férfi egy rendőrre Újpesten december 24-én, ám a megsebesített egyenruhás 23 éves társa lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A sebesült őrmestert életveszélyes állapotban szállították kórházba, ugyanis a késszúrások több létfontosságú szervet is érintettek, azóta szerencsére már stabilizálták az állapotát. A 23 éves rendőrnőt is kórházba szállították, hiszen a történtek miatt sokkos állapotba került. A családot - akiknek az ajtajában mindez történt -, szintén megviselték az események.

(...)" hallottuk, hogy valaki a folyosón rettentő ijesztően hörög. A férjem már vette a cipőjét, hogy kimegy körbenézni, akkor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjünk, mert egy pasas négykézlábra ereszkedve őrjöng a lépcsőházban és kés van nála" - kezdte Sz. aki szerint ha a szomszéd nem üzen, a férje már valószínűleg nem élne.

"Aztán már hozzánk próbált bejutni az az őrült, teljes erővel ütötte az ajtónkat, azt a férjem belülről támasztotta, mert ha bejut hozzánk, lemészárol minket" - folytatja.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ekkor avatkozott közbe az a fiatal rendőr, akit aztán az elkövető többször is megsebesített a késével. Az egyenruhás többször is felszólította, hogy hagyja abba az őrjöngést, ám ő ekkor támadásba lendült.

Ez volt az a pillanat, amikor a rendőr járőrtársa, Erika is közbelépett, és fegyverével lelőtte a támadót.

"A férjem bakancsától pár centire ment el az egyik golyó, a másik az ajtófélfába állt, de egy a kisfiam matracában végezte, amin félelmünkben összebújva feküdtünk ketten. Tényleg millimétereken múlt az életünk. A kisfiam vigasztalhatatlanul sírt, a várva várt ünnepünk egy pillanat alatt rémálommá vált. Azóta sem jobb a helyzet, még itthon is félünk, pedig tudjuk, hogy nincs már kitől. Ha csak az ajtó felé megyek, szorongani kezdtek" - meséli megrázkódtatásaik részleteit az édesanya. Azt mondja, nagyon hálásak a rendőrpáros hőstettéért,

de sérelemdíjat szeretnének a rendőrségtől a megpróbáltatásaikért.

"A család sérelemdíjat szeretne a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az őket ért megrázkódtatások miatt. Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül" - nyilatkozta dr. Lichy József, a család jogi képvsielője a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.