Ez vár a következő napokban az országra: viharos szél és hózápor is jön

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
időjárás hózápor viharos szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olykor viharossá fokozó szél és hózápor is jöhet a következő napokban.

Péntek

Változóan felhős időre számíthatunk, a Dunától keletre lesz gyakran erősen felhős az ég - és itt elszórtan eső, záporeső is előfordul. A déli szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet délután - az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb.

Szombat

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől több hullámban várható eső, záporeső, amit az Alpokalján havas eső, hó válthat fel. Egyelőre marad a kora tavaszias enyheség: délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Eleinte a déli, majd a Dunántúlon az ÉNy-i szél erősödhet meg.

Havazás is jön - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnap

Átmenetileg csökken, szakadozik, majd ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan lehet eső, zápor, a nyugati tájakon - főleg a Bakonyban - már hózápor, havas eső is lehet. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északnyugati légmozgás többfelé lesz élénk.

Hétfő

Az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására nyugaton csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Keleten ugyanakkor maradhat a felhős idő, és itt akár több helyen is hullhat a hó. 0 és 5 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás reggel országos faggyal, délután is hideg idővel. Csapadékra kicsi az esély - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.