Hétfőtől kinyithatnak az éttermek, vendéglők, színházak és mozik Bukarestben

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
Bukarest koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Bukarestben hétfőtől, miután három egymásutáni napon is három alatt volt az elmúlt két hétben jegyzett, ezer lakosra számított új fertőzések száma.

Ha a hétvégén nem rosszabbodik a járványhelyzet, hétfőtől kinyithatnak a vendéglők, színházak és mozik, de csak kevesebb, mint harmadnyi vendéget, illetve nézőt fogadhatnak, mint amennyi a férőhelyük száma.

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A sürgősségi helyzetek helyi bizottsága annak ellenére hozta ezt a döntést, hogy Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter a testületnek küldött levelében a korlátozások fenntartása mellett érvelt. Többek között arra is hivatkozott, hogy pénteken újabb két esetben azonosították a fővárosban a vírus Egyesült Királyságból elterjedt, a korábbinál jóval fertőzőbb változatát. Egyik fertőzött sem járt külföldön az elmúlt időszakban, ami arra utal, hogy az országban is terjed a veszélyesebb vírusváltozat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.