Larry King
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhét évesen elhunyt Larry King amerikai televíziós műsorvezető - írta honlapján egy, a King családhoz közel álló forrásra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió szombaton. A hírt a műsorvezető Twitter-oldalán is közölték.

Halála okát egyelőre nem tudni pontosan. Médiaértesülések szerint Kinget egy Los Angeles-i kórházban ápolták, miután megfertőződött a koronavírussal. A műsorvezető évek óta egészségügyi problémákkal küzdött, cukorbeteg volt, 2019-ben pedig csaknem végzett vele egy stroke.

Forrás: Getty Images

A műsorvezető a Larry King Live-val vált világszerte ismertté, amely 1985 és 2010 között futott a CNN-en. A többszörösen kitüntetett újságíró több mint hat évtizedes karrierje során számtalan hírességgel - filmcsillagokkal, sportolókkal, üzletemberekkel, politikusokkal - készített interjút a CNN és más médiumok számára. Vendége volt többek között Vlagyimir Putyin orosz államfő és számos amerikai elnök, köztük Barack Obama.

King kérdezési stílusát máig sok helyen utánozzák: a műsorvezető olyan, egyszerű kérdéseket tett fel interjúalanyainak, amelyek számot tarthattak a hétköznapi emberek érdeklődésére.
King 1933-ban látta meg a napvilágot New Yorkban. Több házassága volt, és összesen öt gyermeke született, akik közül kettő korábban meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.