Csökkent a koronavírus-fertőzöttek és a halottak száma: ezek a legfrissebb adatok

Forrás: Shutterstock -
halál koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közzétették a koronavírus-fertőzés legfrissebb hazai adatait.

844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 360 418 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 024 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 243 092 fő, az aktív fertőzöttek száma 105 302 főre csökkent. 3814 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 146 695 fő kapott oltást, közülük 9403 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért kínai és orosz vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása. Oroszországból egymillió ember oltására elég vakcina fog érkezni három ütemben - írja a Koronavírus.gov.hu.

844 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 56 beteg - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.