Azt ígérte leveszi a rontást egy kiskunfélegyházi csaló, így a nevére íratták a lakást

Forrás: Shutterstock -
ingatlan rontás csaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelt üzletszerűen elkövetett csalás és okirattal visszaélés miatt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki rontás levételének ígéretével idősek ingatlanait, pénzét és ékszereit csalta ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott - egy kiskunfélegyházi nő - 2019 őszétől takarítónőként dolgozott a sértettnél.

Folyamatosan azt sulykolta a nőnek, hogy "rontás" van rajta. Később felajánlotta, hogy "megtisztítja" az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak csaknem félmillió forint értékű ékszereit és 400 ezer forint készpénzt. A becsapott nő később megpróbálta kicsalt ékszereit és pénzét visszaszerezni, de tartott attól, hogy vádlott átkot szór rá.

Egy nő rontás levételének ígéretével idősek ingatlanait, pénzét és ékszereit csalta ki Forrás: Shutterstock

A vádlott 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat ráírassa, és úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Amint megszerezte, tovább is értékesítette a házat 15 millió forintért, és - korábbi ígérete ellenére - kiköltöztette a becsapott nőt. A vádlott 2020 júniusában egy szomszédjától a személyi igazolványát és lakcímkártyáját szerezte meg, azzal hízelegve a 73 éves férfinak, nem hiszi el, milyen idős, hiszen "olyan jól tartja magát".

Az iratokkal, egy ismerősét bevonva, aki a szomszédnak adta ki magát, ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára. Az idős szomszédot egy jóakarója figyelmeztette a csalásra, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem vezették át a tulajdonjogot. Átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével egy harmadik embert is becsapott a vádlott: a 86 éves sértettől 840 ezer forintot csalt ki. A gyermekeivel rossz viszonyban lévő nőnek amiatt is felelnie kell, hogy - valótlanul vádaskodva - a fiát rablás, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel a rendőrségen - olvasható az ügyészségi közleményben – írta az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.