Gyorsan akart doktor lenni a baji férfi - Hamis iratokat készített magának

doktori cím hamisítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A baji férfi doktori cím bejegyzését kezdeményezte úgy, hogy megfelelő iskolai végzettséggel nem rendelkezett. A cselekményéhez hamis közokiratokat készített, a tatai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták - írja a Police.hu.

A gyanú szerint a feltételezett elkövető 2019. augusztus 10-én Tatán az okmányainak cseréjét és doktori cím bejegyzését kezdeményezte. A férfi nem rendelkezett megfelelő végzettséggel, ezért úgy gondolta saját kézbe veszi az ügyet. A kérelemhez benyújtotta egy tudományegyetem határozatát és egy rektor által kiállított doktori oklevelet is. A közokiratok hamisak voltak, azonban megtévesztésig hasonlított az eredetihez, ezért a kért bejegyezését elvégezték a kérelmezőnek. A tatai nyomozók saját észlelés alapján indítottak büntetőeljárást az ügyben, mivel a baji férfi úgy igazolta magát a rendőröknek, hogy már a doktori titulust használta.

A nyomozók őt 2021. január 26-án hallgatták ki gyanúsítottként. Ellene 2 rendbeli közokirat hamisítás bűntett és 1 rendbeli intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt állította, hogy a benyújtott iratokat saját maga készítette. A 48 éves férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, jelenleg is van ellene folyamatban büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.