Megszólalt a férfi, akin a világ első kettős váll- és karátültetését hajtották végre

Forrás: Facebook/Felix Gretarsson - Coaching -
Felix Gretarsson váll- és karátültetését
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Első élményeiről számolt be az a férfi, aki a világon először esett át kettős váll- és karátültetésen Lyonban.

"Kezdek úgy tekinteni rájuk, mintha az enyémek lennének" - írta az MTI a Tribune de Lyon napilap szerdai kiadására hivatkozva, amelyben a január 13-án operált izlandi Felix Gretarsson nyilatkozott.
A műtét után két héttel a 48 éves villanyszerelő elmondta, nagyon jól van.
"Bár nem volt könnyű. Az első 24 óra borzalmas volt, olyan érzés, mintha a vállaimat két kamion súlya nyomná. Sok fájdalomcsillapítót szedek, de érzem, napról napra javul" - mondta a lábadozó beteg.

Felix Gretarsson - A világon először végeztek el dupla kar- és váll átültetést Forrás: Facebook/Felix Gretarsson - Coaching


A műtét január 13-án 15 órán át tartott számos magán- és állami orvos- és ápolócsoport részvételével.
"Mindig tudtam, hogy egyszer így lesz" - tette hozzá a transzplantációra utalva a férfi, aki 2007-ben, 26 évesen balesetben - nagyfeszültségű távvezetékre esve - veszítette el karjait Izlandon.
"Szeretem a kezemet. Olyan, mint a régi volt" - magyarázta Gretarrson, aki reméli, hogy visszanyeri keze mobilitását is. Úgy véli, legalább a jobb oldalon mozgatni fogja az ujjait.

Felesége társaságában még három hetet kell kórházban töltenie, mielőtt a Lyon melletti Saint-Genis-Laval neurológiai rehabilitációs centrumába viszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.