Sokkoló látvány: hömpölygő szemétteleppé változott a gyönyörű szerb tó - Fotók

Forrás: AFP -
szemét környezetvédelem szeméttelep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teherautók és építőgépek állnak a dél-szerbiai folyó gátján, Priboj városában, de nem építési munkákhoz érkeztek, hanem azért, hogy a hatalmas daruk segítségével megtisztítsák az erőmű lábánál felgyülemlett szemetet. 

Égig érő szeméthalmok láthatók az utakról, műanyag zacskók lógnak a fákon, hulladék-szigetek lebegnek a folyón. A probléma általában télen kerül előtérbe, amikor a vízszint a hulladéklerakók fölé ér, és a szemetet a vízerőmű gátjai felé tolja.

Forrás: AFP

Ezek a képek az erőmű közelében található Potpec akkumulációs tónál készültek, a decemberi és január eleji esős és havas időjárás után. A tó felszínét vastag hulladékréteg borította, a műanyagtól kezdve a rozsdás fémmaradványokig, fatörzsekig mindennel találkozni lehetett, sőt állítólag még egy koporsó is előkerült - írja a CBS News.

Forrás: AFP/Vladimir Zivojinovic

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.