Friss adatok: 1300 fölött az újonnan fertőzöttek száma

Forrás: AFP/Ina Fassbender -
fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma  1370 fővel emelkedett.

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 366 279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 463 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555 fő, az aktív fertőzöttek száma 94 261 főre csökkent. 3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 198 283 fő kapott oltást, közülük 49 606 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni. Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le, de ezekből eddig csak 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg eddig - írja a Koronavírus.gov.hu.

1370 fővel nőtt a fertőzöttek száma - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Ina Fassbender

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.