Felháborodott a család: Csak pénzbírságot kap az a sofőr, aki halálra gázolta a 18 éves Balázst

Forrás: pixabay.com -
gyilkosság gázolás halott ítélet pénzbírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felháborítónak tartja a Sipaki család, hogy a 18 éves fiukat halálra gázoló férfi pénzbirsággal úszta meg tettét. 

2019. december 5-én azon a részen, ahol legfeljebb harminccal hajthatott volna, közel százzal ment egy sofőr, s a zebrán elgázolta a 18 éves Balázst, aki 34 métert repült, és azonnal életét vesztette. A tragédia éjjelén a Bécsben élő családot rendőrök ébresztették álmukból.

rendőrség illusztráció Forrás: pixabay.com

„Először azt gondoltam, hogy a nagyobbik fiunkkal, Szabival és a barátnőjével történt valami, miután tőlünk elmentek, de az egyenruhások kérték, hogy üljek le. Miután tovább értetlenkedtem, akkor mondták el, hogy Balázst egy zebrán halálra gázolták„

– emlékezett vissza a családfő, Sipaki Sándor. Majd így folytatta:

"A sofőrnek, aki egy bécsi étterem tulajdonosa, és aki a másfél hónappal ezelőtti ítélethirdetés előtt végül elismerte a bűnösségét, csak kétezer eurót, 712 ezer forintot kell büntetésként megfizetnie. Részben a koronavírus-járványnak köszönhetően, mert a bíró figyelembe vette, hogy a korlátozások miatt kiestek a bevételei"

– mesélte Sándor a Blikknek, aki úgy érzi ez az összeg méltatlan a fia halálával szemben, és ami még ettől is roszabb, hogy semmiféle megbánást nem tanusított a gyilkos tette miatt - írta a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.