Hatalmas változást hoz a holnap: erre számíts!

Forrás: Shutterstock -
időjárás melegfront
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi havazást tavaszias idő váltja. 10-15 fokot is mérhetünk. 

Kedd


Reggelre sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely több helyen tartósabban megmaradhat. Napsütésre főleg északnyugaton számíthatunk. Inkább csak a Tiszántúlon fordul elő gyenge eső, szitálás. A délnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok közé enyhül a levegő.

Szerda


Hajnalban az ország északkeleti felén szórványosan várható eső, a hegyekben havas eső, hó. Napközben változóan felhős időnk lesz. Északkeleten tartósabban felhős lehet az ég, míg máshol kisüt a nap. A déli szél többfelé lesz élénk, néhol erős. +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Csütörtök


A többórás napsütés mellett főleg a délnyugati tájakon növekszik meg a felhőzet, itt záporesők is lehetnek. A nyugati szél sokfelé lesz élénk. 9-15°C-os kora tavasziasan enyhe idő valószínű.

Péntek


Délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. 5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombat


Borult időre van kilátás, és többfelé várható csapadék: az eső mellett már havas eső, havazás is lehet. A keleti szél fokozatosan megélénkül, mellyel hidegebb levegő érkezhet hazánk térségébe. +4, +5 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.