Figyelmeztetést adott ki Ausztria a vírusmutációk miatt

Forrás: Shutterstock -
mutáció Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák kormány hétfőn utazási figyelmeztetést adott ki Tirolra, ahol 293 esetben mutatták ki a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb dél-afrikai variánsát.

Az osztrák kormány óva intette az embereket a szükségtelen utazásoktól a tartományba és kérte azokat, akik az utóbbi két héten megfordultak Tirolban, hogy teszteltessék magukat. A kabinet egyben felszólította a Tirolba utazókat, hogy indulás előtt szintén végeztessenek el egy koronavírus-tesztet.
Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint mindent meg kell tenni a mutáció elterjedésének megakadályozása érdekében.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ismételten figyelmeztetett:

"Az új vírusvariánsok nagy kihívások elé állítanak bennünket, ezért kiterjedt intézkedésekre van szükség. Közös cél a lakosság egészségének biztosítása és a vírus további terjedésének megfékezése."

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Tirol nem sokkal korábban egy intézkedéscsomagot terjesztett elő, amelyben felszólított az emberek mozgásának korlátozására, illetve tesztelést sürgetett a legsúlyosabban érintett körzetekben. A szövetségi kormány azonban nem tartotta elegendőnek ezeket az intézkedéseket, és kiterjedtebb utazási korlátozásokat kért.

Andreas Bergthaler osztrák virológus a nap folyamán az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy csaknem 300 fertőzöttet azonosítottak eddig Tirolban a B.1.351 jelű mutációval, míg az ország más tartományaiban csak kilenc ilyen esetet regisztráltak.
Ausztriában eddig 424 896 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 8032-en elhunytak a kórban. A gyógyultak száma 403 302 - írta az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.