Ezért aggódik Müller Cecília: így áll a hazai járványhelyzet

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
járvány Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília elárulta, a vírus második hullámának lefelé menő fázisában némi megtorpanás látszik, ez pedig kisebb aggodalomra ad okot.

Ugyan a tavalyi adatokhoz képest már jóval kevesebb a napi új betegek száma, és már a járvány lefelé szálló ágában vagyunk. Ám Müller Cecília elmondta, úgy tűnik ez a folyamat most kicsit megállt, és stagnálás figyelhető meg.

Az elvégzett tesztek pozitivitási aránya viszont nőtt, illetve a kórházban ápolt betegek száma is. A lélegeztetőgépre szorulók száma az elmúlt napokban 300 alá csökkent, de most újra növekedésnek indult.

Müller Cecília szerint a járvány leszálló ágában stagnálás állt be. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Több országban a harmadik hullámról beszélnek, nálunk az adatok alapján a második hullám lefelé menő fázisában megtorpanás látszik, nem folyamatos csökkenés van, hanem hanyatló tendenciát lehet észlelni: sok szám nem csökken tovább, ez némi aggodalomra ad okot„ – mondta az országos tisztifőorvos.

A szennyvizekben a stagnálás mellett néhány helyen növekedés figyelhető meg a örökítőanyagának mennyiségét illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.