Szlávik János elmondta, miért nem enyhíthetünk még a korlátozásokon

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Szlávik János infektológus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon beszélt arról, miért nem enyhíthetjük még a védelmi korlátozásokat. 

Szlávik János egy Facebook-videóban elmondta, hogy a vírus főleg zárt terekben terjed, ezért nagyon megfontolandó, hogy minden ehhez kapcsolódó korlátozást mikor oldanak fel. Az infektológus szerint más európai országokban vannak már ezzel kapcsolatos próbálkozások, de sajnos ezek mind következményekkel járnak. A szakember szerint meg kell várni, amíg a tömeges oltások is elkezdődnek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Semmi nem garantálja azt, hogy néhány hét múlva nem fog emelkedni az esetszám, a kórházban fekvő betegek száma, és a halottak száma. Nekünk mindent el kell követnünk azért, hogy ezt megakadályozzuk, és ebbe sajnos benne vannak a szigorított intézkedések is" - mondta a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. A teljes videó itt tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.