Gyászol a pornóipar - elhunyt Larry Flynt, a provokátor

Forrás: AFP/Mark Ralston -
Hustler halál gyász Larry Flynt, a provokátor erotika Larry Flynt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvennyolc éves korában meghalt Larry Flynt, a Hustler nevű erotikus magazin alapító-tulajdonosa - jelentette az amerikai sajtó helyi idő szerint szerda este.

A The Washington Post című lap számolt be először a hírről, amelyet az érintett testvére, Jimmy Flynt megerősített.

A halál pontos okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a laptulajdonos azonban több egészségi problémától szenvedett az ellene 1978-ban elkövetett gyilkossági kísérlet óta, amelynek következtében kerekesszékbe kényszerült.

Larry Flynt Forrás: AFP/Mark Ralston

Larry Flynt 1974 júliusában indította útjára a Hustler magazint, amely azelőtt két éven keresztül csak hírlevélként jelent meg. Amikor 1975 nyarán publikálta a meggyilkolt John F. Kennedy elnök özvegye, Jacqueline Kennedy Onassis meztelen fotóit, a lapot egymillió példányban adta el, és egy csapásra milliomos lett.

Flint szexmagazinjai ma már – a szélessávú internetes pornó és a házi szexvideók virtuális világában – ugyan meghaladottnak számítanak, de hatásuk maradandó.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.