Jó hírek érkeztek: hatalmas változás vár ránk a jövő hét végétől

Forrás: Shutterstock -
hideg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az előrejelzés szerint még pár nap, és véget ér az extrém hideg idő hazánkban. 

Vasárnap


Szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. A néha megnövekvő felhőkből esetleg az északkeleti tájakon alakul ki hószállingózás. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. Reggel -15 és -5, délután -3 és +2 fok között várható a hőmérséklet.

Hétfő


Az ország nagy részén marad a derűs, de hideg téli idő. Az északkeleti tájakon lehet gyakrabban felhős az ég, itt hózápor is előfordul. 0, +1 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Marad az élénk légmozgás.

Kedd


Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan számíthatunk hószállingózásra. A szél délire, délkeletire fordul, de mérsékelt marad. +1 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerda


Borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé (DNy-on csak elszórtan) várható havazás, amit a Dunántúlon nyugat felől ónos eső, majd eső válthat fel. Fagypont körül valószínű a maximum.

Csütörtök


Csökken a felhőzet, átmenetileg a nap is előbukkan. Hajnalban, reggel még keleten hullhat a hó, illetve estétől nyugat felől esők fordulnak elő.

A Dunántúlon már +5 és +10 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés

, keleten még tarthatja magát a hideg. Az ÉNy-i szél megerősödik - olvasható a Köpönyegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.