Szlávik János: "El vagyok keseredve, aggasztó a tendencia"

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Szlávik János koronavírus infektológus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János jóslatai nem túl biztatók.

Ahogy azt korábban megírtuk, a napokban Müller Cecília is aggodalmát fejezte ki a jövővel kapcsolatban. A tisztifőorvos a tegnapi operatív törzs tájékoztatón elmondta:

a járvány nem enged a szorításából.

Müller Cecília szerint a jelenlegi számok alapján sajnos muszáj fenntartani a jelenlegi korlátozó intézkedéseket, majd hozzátette: nem ért egyet azzal, amit más európai országban csinálnak, vagyis azzal, hogy hol szigorítanak, hol enyhítenek. Véleménye szerint a következetesség sokkal célravezetőbb.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Szlávik János is hasonló állásponton van, és elmondta, a jelenlegi adatok szerint még egy darabig maradni fognak a korlátozások:

"El vagyok keseredve, aggasztó a tendencia, jelentősen megnőtt a kórházba és az intenzív osztályra kerülők száma, ha ez a trend így folytatódik, jó darabig nem fogunk utazni sehova" - mondta a a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa egy utazással kapcsolatos webináriumon.

Aggasztónak nevezte viszont a mutánsokat, különösen a dél-afrikai és a brazil variánst, ami miatt mindenkit gyorsan be kellene oltani, és azt mondja:

nem az oltástól kéne félni, hanem a vírustól, ugyanis fiatal és egészséges embereket is ledönt a lábáról

- írja a Napi.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.