Ezeken a hazai településeken a legrosszabb a levegő

Forrás: Shutterstock -
Százhalombatta Miskolc Budapest levegőszennyezettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ térképén már Budapest, Tököl, Százhalombatta, Várpalota, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok és Hernádszurdok is a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel szerepel. Emellett Oszláron, Egerben, Salgótarjánban, Szolnokon, Kecskeméten, Vácon, Tatabányán, Székesfehérváron, Győrben és Szentgotthárdon egészségtelen a levegő.

Szeged, Esztergom, Dorog, Veszprém, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron és Szombathely levegője kifogásoltnak számít.

Szombathely Forrás: Shutterstock

A legtöbb helyen az előrejelzés szerint nem várható jelentős változás a levegőminőségben. A Főpolgármesteri Hivatal szombaton az MTI-vel azt közölte: Budapesten jövő hét péntekig nem várható lényegi javulás.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az egészséges embereknek is ajánlott kerülni a szabadban a hosszabb ideig tartó fizikai munkát, a sporttevékenységet, a gyermekeket pedig óvni kell ettől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.