Az anya mindhárom gyermekét eltemette: egy igen ritka betegség végzett velük

betegség halál gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit édesanya mindhárom gyermekét elveszítette, méghozzá egy olyan ritka betegségben, ami Nagy-Britanniában összesen 110 embert érint.

Toni Mathieson és párja összes gyermeke egy ritka betegségben szenvedett. A Niemann-Pick szindróma során a szervezet képtelen lebontani a létfontosságú szervek körüli sejtekben lévő zsírokat. - írja a The Sun.

Első gyermekük, Lucy négy évet élt. Sárgasággal, és megnagyobbodott májjal, valamint léppel született. Miután az orvosok megállapították, hogy a kislány C típusú Niemann-Pick szindrómában szenved, maximum hat hónapot adtak neki.

Ahogy Lucy nőtt, a betegség egyre jobban elhatalmasodott rajta. Nem tudott se járni, sem beszélni, a kór kihatott a látására és a nyelésére is. Folyamatos felügyeletre szorult, és bár sokat szenvedett, szülei állítják, a lehetőségekhez képest az a négy év, ami a kislányuknak jutott, boldogan telt.

A párnak még két gyermeke született, és bár reménykedtek, hogy őket elkerüli ez a ritka betegség, sajnos mindketten érintettek voltka. Hannah és Samuel még csecsemő korukban haltak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.