Így gyűlt össze a pénz Szilágyi István özvegyének temetésére: méltó búcsúztatót kaphat

Forrás: Tények -
Humenyánszky Jolán temetés Szilágyi István özvegye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 25-án tartják Humenyánszky Jolán, Szilágyi István özvegyének temetését. A szobrászművész temetésére nehezen gyűlt össze elegendő összeg, de hála néhány nagylelkű támogatónak, méltó búcsúztatót kaphat.

Szilágyi István özvegye 78 éves korában hunyt el, Jolika nénit február 25-én helyezik végső nyugalomra. Eredetileg úgy volt, hogy szociális temetést kap. Unokája és volt menye nem tud hazajönni Belgiumból. Testvére pedig nem tudja finanszírozni a temetés költségeit.

Szilágyi István özvegye még életében rendelkezett arról, hogy milyen búcsúztatót szeretne, segítője, Baricz Dezső pedig mindent megtett azért, hogy ezt megvalósítsa. A szobrászművész utolsó kiállításán befolyt pénzösszegből, és néhány jószándékú ember felajánlásával összegyűlt rá a keret, illetve a sírkőért sem kell fizetni

Szilágyi István özvegyének temetése feburár 25-én lesz megtartva. Forrás: Tények

Szerencsére az a sírkőkészítő, aki Szilágyi István síremlékét térítésmentesen elkészítette, most azt is vállalta, hogy ingyen vési rá a színművész neve mellé Jolika néniét,

„Bár a költségek még a sírkő készítőjének nemes felajánlása ellenére is túllépik a háromszázezer forintot, jó szándékú emberek támogatásával sikerült az összeget kipótolni. Ennek köszönhetően méltó urnát tudtunk kérni, és a temetés is méltó lesz Humenyánszky Jolán szobrászművészhez„ – árulta el a Fónagy István, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.