Eddig élvezhetjük a tavaszt: kiderült, várható-e lehűlés a következő napokban

meleg tavasz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, ahol úgy fogalmaztak: "nincs mese, itt a tavasz".

Nyugaton már kora délután volt olyan település, ahol elérte a 20 fokot a hőmérséklet. Siófokon ugyanakkor még csak 5 fokot mutatott a hőmérő, mivel ott akkor még párás, hűvös, nyirkos volt a levegő.

Délután 3 órakor a Tolna megyei Simontornyán volt a legmelegebb, ott 20,8 fokot rögzítettek. Ezt követte 20,7 fokkal a Veszprém megyei Devecser és a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyháza.

A meteorológiai szolgálat délután 3 órás adatokat tartalmazó térképe alapján az ország nyugati felében volt melegebb, de keleten is mindenütt 10, a legtöbb helyen 15 foknál is magasabb volt a hőmérséklet.
Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9-14 fokot mérhetnek.

Komolyabb lehűlés a következő napokban sem valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.