Ilyen időjárásra számíthatunk: nem lesz teljesen felhőtlen

Forrás: Getty Images -
tavasz hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óvatosan érkezik meg a tavasz: szombaton még jön egy hidegfront.

Csütörtök

Napközben megszűnik a párásság, az ország legnagyobb részén feloszlik a rétegfelhőzet, és sok napsütés ígérkezik. Inkább csak ÉK-en néhol lehet rétegfelhős az ég. Nem lesz csapadék. 12 és 18 fok közötti, kellemes kora tavaszias időnk lesz. A délkeleti szél gyenge marad.

Péntek

Változóan felhős időre számíthatunk, ugyanis a reggelre képződött rétegfelhőzet csak nagyon lassan szakadozik fel. Eső nem valószínű. Délutántól fokozatosan megélénkül az ÉNy-i szél - jelezvén a szombati hidegfont közeledtét. 11-17°C lesz délután.

Eső nem lesz, de szél igen - Képünk illusztráció Forrás: Getty Images

Szombat

Többfelé megerősödő északnyugati széllel hidegfront érkezik. A sok napsütést felhőátvonulások zavarják, záporok elsősorban a keleti tájakon fordulnak elő. 10 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Vasárnap és hétfő

Változóan felhős időre van kilátás, legalább pár órás napsütéssel. Csapadék nem fordul elő. Reggelente gyengén fagyhat, délutánonként 7 és 12°C közötti értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.