Friss járványügyi adatok: 4000 fölött az új fertőzöttek száma, rengeteg a halott

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 járványügyi adatok halottak száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
4385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 414 514 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 672 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 315 781 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 061 fő. 4836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen. Átlépte a félmilliót az oltottak száma, eddig 508 073 fő kapott oltást, közülük 211 073 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért kérjük, hogy aki még nem tette, az regisztráljon az oltásra! A háziorvosok megkezdték az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk részletes tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.