A 6 éves kislány szülei, Priscilla és David More semmi rendkívülit nem érzékeltek gyermekük halálának napja előtt.

A szülők érthetetlenül állnak kislányuk halála előtt. A kis Giginek, mint kiderült, nem voltak olyan tipikus COVID-19 tünetei, mint például láz, köhögés vagy légszomj. Fogalmuk sem volt róla, hogy a kislány beteg.

Gigi autizmusban, epilepsziában és vízfejűségben is szenvedett és éppen egy kezelést kapott, ami után hányt. Ezért a szülők elrohantak vele az orvoshoz, ahol azt mondták nekik, hogy gyomorfájása van, jégkrémre és pihenésre van szüksége. A szülők hazavitték, édesanyja elugrott a boltba jégkrémért és mire hazaért, két mentőautó, egy rendőrautó és egy tűzoltóautó állt a házuk előtt. Bekövetkezett a felfoghatatlan, Gigi meghalt - írja a People magazin.

Feldolgozhatatlan egy gyermek elvesztése - illusztrációForrás: Shutterstock

A hányáson kívül egyetlen apró tünete volt a kislánynak, kiütést fedeztek fel a szülők a vállán. De mivel ez nem COVID-19 tünet, így nem aggódtak miatta. Ők egyébként már mindketten átestek a fertőzésen és pont akkora gyógyultak meg, amikor Gigi beteg lett.

Nagyon másképpen jelenik meg gyermekeknél, mint felnőtteknél, ezért nehéz tudni, hogy mire kell figyelni. Minden olyan szülőnek, akinek levert, hányással és kiütéssel küzdő gyermeke van - azonnal orvoshoz kell mennie" - nyilatkozta a megtört édesanya.

Bár nem a gyerekek a koronavírus legfőbb célpontjai, nemrég egy 6 éves magyar kislányt diagnosztizáltak a brit mutáns koronavírussal.