Ronald Pickup színész MTI brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt hosszú betegség után Ronald Pickup brit színész, akit a közönség A korona című Netflix-sorozatból és a Keleti nyugalom - Marigold Hotel című filmből is ismerhetett.

A 80 éves színész szerdán halt meg családja körében.

Pickup legsikeresebb filmjei között volt a Keleti nyugalom - Marigold Hotel, amelyben hat további brit nyugdíjassal együtt telepedett le Indiában. A filmben az agglegény Normant alakította, és a szerepet a produkció folytatásában is eljátszotta - írja az MTI.

A második világháború alatt játszódó A legsötétebb óra című filmben, amelyet a legjobb film Oscar-díjára is jelöltek, Neville Chamberlain brit kormányfő szerepét alakította.

A legsötétebb óra című filmben Neville Chamberlain brit kormányfő szerepét alakította az elhunyt színész Forrás: AFP/PERFECT WORLD PICTURES/WORKING TITLES FILMS

Pickupot hosszú színészi pályafutása alatt a színpadon és a televízióban is sok fontos szerepben láthatta a közönség. Laurence Olivier-vel is játszott Londonban a Királyi Nemzeti Színházban a Három nővérben, amelyből 1970-ben az eredeti szereposztással film is készült Olivier rendezésében.

A tévében első sikerét a Ki vagy doki? című sorozat egyik mellékszereplőjeként aratta 1964-ben. A hatvanas évektől egészen a legutóbbi időkig számos sorozatban játszott, köztük a Kisvárosi gyilkosságok, a Young Dracula, a Downton Abbey és Az utolsó angol úriember című produkciókban.

A Hold vizei című filmben nyújtott alakításáért 1984-ben a brit filmakadémia díjára jelölték.
A brit uralkodócsaládról szóló A korona című sorozat négy epizódjában Canterbury érsekét alakította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.