Minden idők legabszurdabb celebdiétái - Elrettentő fogyókúrás trükkök a sztárvilágból - 2. rész

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt -
diéta magazin fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha néhány kiló fogyásról van szó, a sztárok mindenre képesek, pláne, hogy sokszor egy-egy szerepálmuk is azon múlik, hogy formába tudják-e hozni magukat. Sokszor rövid időn belül kell elérniük a vágyott, illetve elvárt alakot, így diétáik sokszor drasztikusak és egészségtelenek, és hosszú távon többet ártanak, mint használnak. A gyors súlyvesztés bármennyire is vonzónak tűnik, ha jót akarunk magunknak, inkább az életmódváltást tűzzük ki célul, és akkor biztosan nem jo-jo effektus lesz a vége. Néhány igazán abszurd celebdiétáról ebben a cikkünkben írtunk, most pedig újabbakat mutatunk nektek. 

A nyers étel diéta


A nyers étel diéta a hollywoodi sztárok egyik favoritja, Amanda Seyfried és Uma Thurman is kipróbálták. Hogy mitől népszerű? Attól, hogy nyersen tulajdonképpen nagyon kevés étel ehető, ezek jellemzően a zöldségek és gyümölcsök, amelyek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, ezért egyáltalán nem kell odafigyelni a mennyiségre. Még az is elképzelhető, hogy egy ideig ez járható út, viszont majdnem borítékolható, hogy huzamosabb idő után vitamin- és ásványianyag-hiányhoz vezet.

Amanda Seyfried a nyers étel diétát választotta, a zöldségek és gyümölcsök kevés kalóriát tartalmaznak Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt

Tojásdiéta


A tojás - bár évtizedeken keresztül azt állították, nem túl egészséges - igazi szuperélelmiszer. Ám ha csak azt esszük, egyoldalúsága miatt biztosan nincs áldásos hatással a testünkre. A tojásdiéta állítólag Nicole Kidman kedvenc fogyókúrás módszere, egyes források szerint, amikor a Hideghegy forgatására készült, hetekig nem evett mást, csupán tojást: reggelire egyet, délben kettőt, vacsorára pedig hármat. A színésznő alakja valóban gyönyörű, de azt nehéz elképzelni, hogy ezen az étrenden igazán jól is érezte magát.

A tojásdiéta állítólag Nicole Kidman kedvenc fogyókúrás módszere, hetekig nem evett mást, csupán tojást Forrás: AFP/2018 Getty Images/Christopher Polk

Cayanne bors és víz


Egy szintén Hollywoodban népszerű, de annál elrugaszkodottabb diétát választott a Dreamgirls címú film forgatása előtt Beyoncé, amikor több kilótól is meg kellett szabadulnia. A lényege, hogy 14 napon keresztül csak cayanne borssal és juharsziruppal ízesített vizet ivott. A várt hatás persze nem maradt el, jónéhány kilót leadott, ám akkoriban az hír is felröppent, hogy esetleg beteg, ugyanis látszott, hogy nem egészséges módon fogyott le. Arról, hogy ez a módszer milyen hatással lehet a gyomorra, jobb nem is beszélni.

Beyoncé 14 napon keresztül csak cayanne borssal és juharsziruppal ízesített vizet ivott Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Golyóállókávé-diéta


A golyóállókávé-diéta a ketogén étrend sokat vitatott nagyágyúja. Sokan azért isszák, mert a vajjal, kókuszzsírral dúsított kávé reggel egy akkora energialöketet ad, hogy egész estig nem éhes, aki fogyasztja. Így hiába többszáz kalória a reggeli kávé, a nap folyamán megspórolt bevitellel együtt még mindig deficitet eredményez. A sztárvilágból Harry Styles és Shailene Woodley is erre esküsznek. Mások épp ellenkezőleg, nem fogyáshoz, hanem tömegnöveléshez használják, ami végképp értelmetlen, ugyanis akkor inkább fehérjében gazdag élelmiszereket kellene enni.

Shailene Woodley is a golyóállókávé-diétára esküszik, a vajjal és kókuszzsírral dúsított kávétól estig nem éhes aki fogyasztja Forrás: AFP/Christopher Polk

A félisten diéta


Nem fogyni, ellenkezőleg, testtömeget akart növelni Dwayne Johnson is, amikor a Herkules szerepére készült. A színésznek naponta több, mint 5000 kalóriát kellett bevinnie, ami 7 étkezést és közel 5 kilónyi ételt jelent. Ezt sem ajánljuk senkinek, hogy kipróbálja. Ha nem mozgunk ehhez rengeteget, egészen biztos, nem félistenek, hanem kövér kis puttók leszünk a végére.

Dwayne Johnson félisten diétáját követve naponta több, mint 5000 kalóriát kell bevinni Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jon Kopaloff

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.