Olaszországban újra berobbant a járvány? Ismét városokat zárnak le

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani -
járvány Olaszország lezárás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olaszországban északon városokat zárnak le, délen viszont a mozik, színházak megnyitására készülnek.

A vírusmutációk terjedése miatt Bologna városát is zárlat alá helyezik. Ezzel egy időben a kulturális tárca vezetője csütörtökön bejelentette, hogy március végétől a mozik és színházak újranyitását tervezi.

A lombardiai Brescia, az umbriai Perugia és több más város után Emilia Romagna tartomány székhelyét, Bolognát is lezárják szombattól, egyenlőre egészen március 14-ig.

A valamivel kevesebb mint 400 ezer lakosú Bologna sötétnarancssárga fokozatba lép át, ami azt jelenti, hogy ismét leáll a kereskedelem és a vendéglátás, a lakosságot otthonmaradásra szólították fel, és ismét távoktatásra állítják át a diákokat.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani

A nagy-britanniai és a brazíliai vírusmutációk terjedése északról déli irányban halad, és már a fővárosban is érezteti hatását. Az ország húsz tartományából már nyolcban az intenzív osztályok telítettsége túllépte a kritikus küszöböt. Egyre több olasz város szennyvizében mutatják ki a vírusvariánsok jelenlétét, ahogyan ez a járvány első és második hullámában is történt.

Ezzel egy időben Dario Franceschini kulturális miniszter bejelentette, hogy az ország kevésbé járványveszélyes övezeteiben március 27-től újranyithatnak a lassan egy éve lezárt mozik és színházak. Hozzátette, hogy a biztonságos távolságra ültetett nézőknek kötelező lesz az FFP2-típusú szájmaszk viselése. A tárca bejelentése ellentmond az egészségügyi minisztérium rendelkezéseinek, melyek húsvét utánig meghosszabbították a korlátozások fenntartását. A hatóságok ugyanis márciusban várják a járvány harmadik hullámának tetőzését.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.