Kásler Miklós szerint újabb szigorítások jöhetnek: "Sok példa van a világban, mit lehet még tenni"

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
szigorítások Emmi Kásler Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kásler Miklós március eljesén tölötte be 71. életévét. A miniszter nem szokott nagy ünnepséget csapni, a vele készült interjúban is sokkal többet beszélt a vírushelyzetről, mint a születésnapjáról. Elmondta, szigorítások is jöhetnek a jövőben, ha a helyzet úgy kívánja. 

"A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is. (...) Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges" - mondta a miniszter, akivel a Blikkkészített interjút.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.