Az ITV-t ma „siralmasnak" bélyegezték, miután megvásárolta a herceg és a hercegnő, valamint Sussex kétórás, Oprah Winfrey-vel folytatott kétórás interjúját egymillió fontért, annak ellenére, hogy figyelmeztetései szerint az adása „diplomáciai bombát" robbanthat fel, ha Edinburgh hercegének egészségi állapota romlik , ma kiderült.

Siralmasnak nevezték ma az ITV tettét, miután a csatorna megvásárolta a sussexi herceg és a hercegnő Oprah Winfrey-vel folytatott kétórás interjújátegymillió fontért, annak ellenére, hogy az adás diplomáciai bombát robbanthat fel, ha Edinburgh hercegének egészségi állapota romlani fog. A várva várt interjú március 8-án, hétfőn 20 órakor jelenik meg az Egyesült Királyságban, körülbelül 24 órával azután, hogy vasárnap este először bemutatták az Egyesült Államokban - írja a Daily Mail.

Forrás: MTI/EPA/SussexRoyal/Buckingham-palota/Chris Allerton

A szakértők szerint az ITV nem fog jól járni ezzel az üzlettel, ugyanis a cégek nem akarnak majd hirdetni a két órás műsorban, miközben Fülöp herceg szívproblémákkal küzd éppen a kórházban. Állításuk szerint a közvélemény jobban szereti a herceget, mint Meghant-t és Harry-t, amiben lehet igazság, mivel a csatorna nézői közül már most kijelentették, hogy a borzalmas időzítés miatt bojkottálják az adást.

Csak reménykedni és imádkozni tudnak, hogy a herceg felépül és hazamehet a kórházból. Ha valami történik vele, az szörnyen fog kinézni. Még akkor is, ha Harry és Meghan nem akarnák, hogy adásba kerüljön az interjú, ezt már nem tudják megakadályozni" - nyilatkozta a királyi szakértő, Phil Dampier.

A sokkolónak beharangozott interjút 90 percről két órára hosszabbítottak meg, hogy a csatornák több pénzt gyűjthessenek be a reklámokból. A jelentések szerint egy 30 másodperces reklám ára akár 200 000 dollár is lehet.