óraátállítás hagyomány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2019-ben olvashattuk a hírt, hogy az Európai Parlament elsöprő többséggel szavazta meg az óraátállítás eltörlését 2021-től. Csak azt kellett eldöntenie a tagállamoknak, hogy a nyári vagy téli időszámítást tartják meg.  

2021-ben kezdődött volna az új rendszer. A téli vagy nyári időszámítástól függően a téli mellett döntők nem tekertek volna többet vagy október végén állították volna vissza utolsó alkalommal az órákat. Amelyik ország a nyári időszámítást választotta volna, ott márciusban tekerték volna előre a mutatót egy órával - írja a nuus.

Egyelőre még velünk marad az óraátállítás. Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Úgy látszik, hogy a koronavírus-járványnak köszönhetően most ez is meghiúsul, ugyanis a tagállamoknak kisebb gondjuk nagyobb most az óraátállításnál, ráadaásul a legtöbben még azt sem döntötték el, hogy a nyári vagy téli időszámítást válasszák. Úgyhogy valószínűleg az óraátállítás ebben az évben még életünk része lesz. Magyarország egyébként a nyári időszámítás mellett döntene a február 25-i kormányinfón közöltek értelmében.

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára állítjuk majd át az órákat, ezzel kezdetét veszi a nyári időszámítás, egy órával tovább lesz világos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.