Street food vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih: ez az oka a bezáratásnak

Forrás: Shutterstock -
vendéglátás Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztette egy fővárosi street food ételeket kínáló vendéglátóhely tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal miután ellenőrzésekor súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel - tájékoztatta a Nébih az MTI-t csütörtökön. Kiemelték: a hatóság 23 tétel nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vont ki a helyszínen a forgalomból.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - jelezte a Nébih. Az étteremben a működési engedély alapján kizárólag tisztított zöldséget és gyümölcsöt, valamint konyhakész, mindössze hőkezelést igénylő húst használhattak volna - ismertették. Ezzel szemben tisztítatlan zöldséget, földes árut, továbbá nem csak hőkezelést igénylő húst is tartottak - tették hozzá.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock


A Nébih továbbá kifogásolta, hogy nem volt kitakarítva a mosogató helyiség és a közlekedő, túlzsúfolt volt a helyiség és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges szerek.
A vendéglátóhely a hiányosságok kijavítása után, a hatóság helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét - közölte a Nébih.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.