Tragédia: elvesztette feleségét Koltai Lajos - 52 évig voltak házasok

Koltai Lajos Koltai Lajos felesége koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr és rendező, Koltai Lajos a feleségét gyászolja. A gyerekkori szerelemből lett házasság 52 évig tartott.

A Nemzet Művészének felelsége, Bordás Katalin veseproblémák miatt került kóházba. Állapota sajnos nem javult, és a koronavírust is elkapta.

"Sajnos, elvesztettük őt... A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete. Intézem a teendőket, a temetést, és ott vannak a gyerekek is. Ezekben a nehéz pillanatokban ők adnak erőt nekem" - mondta a Blikknek a világhírű rendező.

A Nemzet Művésze, a Kossuth-, és Európa Filmdíjas operatőr-rendező, Koltai Lajos Forrás: Sláger Téma


Bordás Katalin Koltai első amatőr filmjének volt a főszereplője, így ismerkedtek meg.

"Volt az iskolájában egy filmszakkör. Filmet forgattak és engem valaki ajánlott az egyik szerepre. Óbudán, a Schmidt-kastélynál történt a találkozó. Amikor odaértem, a fűben egy csomó kamasz fiú heverészett. Kiugrott közülük a férjem, majd közölte, hogy ő lesz a film operatőre és rendezője. Már ott elindult egy barátságszerű kettőnk közt. Ebből lett hat év udvarlás, aztán amikor befejezte a főiskolát, összeházasodtunk" - mesélte az asszony évekkel ezelőtt egy interjúban.

Koltai Lajosban két lánya tartja a lelket. Nóra Londonban tanulta a sminkmesterséget, Katalin pedig egy fotóügynökségnél dologzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.