Ezeket kell tudnod, ha koronavírus-oltásra indulsz

Forrás: Shutterstock -
vakcina járvány információ érintett tömeges oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március első hétvégéjén megkezdődik a tömeges oltás hazánkban: két nap alatt 400 ezer ember kapja meg a koronavírus elleni vakcinát. A Bors pontokba szedte, mikre érdemes figyelnie az oltásra érkezőknek.

1. Érdemes otthon kinyomtatni és kitölteni az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozatot. A dokumentumot a koronavirus.gov.hu oldalán, a letölthető tájékoztatók között találja meg. A helyszínre vigyen magával tollat!

2. Indulás előtt érdemes átgondolni, van-e bármilyen krónikus betegsége, vagy a közelmúltban átesett-e bármilyen súlyos betegségen, esetleg akut megbetegedésen.

3. Érdemes összeírni, milyen gyógyszereket szed, illetve ha a közelmúltban (elmúlt 3 hónap) immunrendszert gyengítő kezelésben részesült, vigye magával az ezzel kapcsolatos dokumentumokat.

4. Az értesítettek ne válaszoljanak az sms-re, mert ez csak egy behívó.

5. Indulás előtt ellenőrízze, hogy nála legyenek a személyazonosító iratai és a TAJ-kártyája.

6. A védőoltás előtt igyon és egyen, ha esetleg vérvételkor, vagy injekció beadása kapcsán hajlamos a rosszullétre, akkor vigyen magával vizet és szőlőcukrot.

7. Olyan ruhát vegyen, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját!

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.