Tragikus sors: évekkel ezelőtt szüleiket, most nagyszüleiket temették el az árván maradt testvérek

Forrás: Shutterstock -
tragikus baleset árva tragédia koronavírus testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Heves megyei Lőrinciben élő négy testvér évekkel ezelőtt temettékel a szüleiket, a közelmúltban a koronavírus pedig nagyszüleiket is elvette tőlük.

Csepkét, Zétényt, Csanádot és Zalánt jelenleg a nagynénjük neveli abban a házban, ahol régen szüleikkel éltek.

"Az édesanyjuk 2013-ban, 36 évesen vesztette életét emlődaganatban, a bátyám pedig két esztendővel később, egy elpattant verőér miatt kialakuló belső vérzés miatt, alig 40 évesen.

A gyerekek nevelését az apai nagyszülők vették át, de a családunk megpróbáltatásai itt még nem értek véget. A nagypapának, azaz édesapámnak tavaly amputálni kellett a lábát. Idősotthonba került, ahol elkapta a koronavírust, ami négy nap alatt elvitte decemberben. Édesanyám pedig januárban került kórházba, ő másfél hónap után hunyta le a szemét örökre" – emlékezett vissza a Blikknek a gyerekek nagynénje, Andrea.

"Sajnos, nem először kellett ezt átélnünk, már megtanultuk kezelni a helyzetet. Nem hagyjuk magunkat teljesen összetörni, muszáj, hogy tovább folytassuk az életünket. Lelkileg a padlón vagyunk, de együtt átvészeljük ezt az időszakot is. Együtt, egy összetartó egységet képezünk és lelkileg tudjuk egymást segíteni.

Sajnos, túl gyorsan kellett felnőnünk, de igyekszünk megbirkózni a feladattal"

– mondta a legidősebb testvér, Zalán.

A nagynéni szeretné továbbra is nevelni őket és gondoskodni róluk, de a gyerekek elhelyezéséről a gyámügy fog dönteni. Az árván maradt gyerekeknek a digitális oktatáshoz laptopokra is szükségük van, de bármilyen felajánlást szívesen fogadnak. Aki anyagilag segítené őket, az alábbi számlaszámon megteheti: OTP 11773391-00762696 (Kómár Józsefné)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.