Újabb fejlemények láttak napvilágot a meggyilkolt szentesi édesanya ügyében - Videó

gyilkosság édesanya videó fejlemények Szentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a szentesi édesanyának 2006-ban veszett nyoma, akinek a holttestét tíz év múlva találta meg a rendőrség emberölés nyomozása során. A feltételezett gyanúsítottat 2020 júliusában tartóztatták le. A gyilkosság napján az 57 éves férfi a fiatal édesanyát annak szentesi otthonából hurcolta el, megölte, majd a nő holttestét a Tiszába rejtette.

A férfi és nő a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később élettársi kapcsolatot létesítettek, amelyből közös gyermekük is született. A nő 2006. év elején - bár tartott volt élettársától és annak reakciójától - úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezett közös jövőt.

A férfi látszólag elfogadta és tudomásul vette azt, hogy gyermeke édesanyja elhagyta, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz a nő által okozott sérelmei miatt és megöli őt, ezzel egyúttal pedig a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának - írja az Ügyézség.

A férfi tudta, hogy hol lakik volt párja és így azt is, hogy az ingatlant kutyával őrzik, ezért a kutya ártalmatlanná tétele érdekében mérget szerzett be, eltervezte a nő megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

Az édesanya 2006. július 21-én este volt párjával közös gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement a szentesi lakóingatlan területére, az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, a nőt elhurcolta az ingatlanból.

Ezután ismeretlen helyen, olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy annak következtében a nő életét vesztette, holttestét ezután a Tiszába rejtette.

Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a nő önként távozott az ingatlanból, a biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg volt párja szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. A nő édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a két éves gyermeket. A nő eltűnését még aznap bejelentették a rendőrségen.

A holttestét 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján, végül 2020-ban került sor az azonosítására.

A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A nyomozást vele szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya folytatta le.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.