A NASA szerint a Földön el fog fogyni az oxigén - Ekkor következik be a katasztrófa

Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra -
halál NASA Föld oxigén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A többi bolygót vizsgáló kutatók megjósolták, hogy az oxigén akkor fog eltűnni bolygónk légköréből, amikor a Nap elkezd öregedni és több hőt ad majd ki.

A NASA legfrissebb kutatásai szerint a Nap egymilliárd év múlva fogja elpusztítani a Föld állat- és növényvilágát. Az oxigén el fog tűnni bolygónk légköréből, amikor a Nap megöregszik és elkezd hőt sugározni - írja a Daily Star.

Nap, Föld, napvihar, napkorona, napkitörés Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra

Ennek során a levegőben lévő szén-dioxid lebomlik majd, így a növények fotoszintézis útján képtelenek lesznek oxigént termelni. Az állatok is ki fognak pusztulni, senki sem lesz képes elég gyorsan alkalmazkodni a légkör változásaihoz. Az a tízezer éves folyamat tér vissza a Földre, amikor nem volt bőséges oxigén - állítják amerikai és japán kutatók.

Elmondták, hogy az ózonréteg, amely oxigénből áll és megvéd minket a káros UV-sugárzástól, teljesen eltűnik majd. Ez az összes vízi és szárazföldi élet kipusztulását eredményezi, csak az oxigént nem használó és primitív baktériumok maradnának életben az árnyékban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.