Erzsébet királynő királyi család Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután Meghan Markle és Harry herceg komoly vádakkal illették a királyi családot, II. Erzsébet királynő hivatalos közleményben adott választ a párnak és a közvéleménynek.

Meghan azt állította, hogy a királyi család aggódott Archie bőrszíne miatt és megtagadták tőle a segítséget, amikor védelemre volt szüksége. II. Erzsébet végül egy 61 szóból és három bekezdésből álló nyilatkozattal törte meg a csendet.

A közleményben részben ez áll:

A téma felhozásával a királynő elismerte a hercegi pár interjújának legkényesebb vádját, mely szerint a család aggódott Archie bőrszíne miatt, de a királynő nem ítélte el a rasszizmust közvetlenül.
Az uralkodó azt is hozzátette, bár néhány visszaemlékezés eltérhet a valóságban történtektől, ők komolyan veszik ezeket és foglalkoznak velük. Ezzel azonban arra is utal, hogy valójában kétségbe vonják Harry és Meghan egyes állításait. Nyilvános vizsgálat nem lesz a rasszizmus vádjával kapcsolatban, ezt zárt ajtók mögött, magánügyként kezeli majd a királyi család.

A Kensington Palace ezzel a fotóval koszöntötte a Twitteren a szülinapos Archie-t Forrás: Kensington Palace/Twitter

A közleményben az is ott van fekete-fehéren, hogy Harry és Meghan mindig is a család részei lesznek, bár érdekes, hogy a királynő szinte szó szerint ezt nyilatkozta akkor is, amikor a pár bejelentette, hogy kivonulnak a királyi családból.

Nem valószínű, hogy a történet itt véget ér. Meghan állítása fia bőrszínével kapcsolatban nagyon káros lehet a monarchiára nézve. A sokféleség és az egyenlőség sok éven át kulcsfontosságú szerepet játszott a királyi család tagjainak munkájában, de most ezzel a hírnevük megkérdőjeleződött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.