Hátborzongató: erre használták Adolf Hitler Kanári-szigeteki villáját

Hitler villa plasztikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hátborzongató Kanári-szigeteki villáról azt híresztelik, hogy a nácik plasztikai műtétetet hajtottak itt végre a második világháború végén.

Sokan hisznek abban a mítoszban, miszerint a magas rangú nácik, Martin Bormann, Josef Mengele és Adolf Hitler meghamisították halálukat és arcrekonstrukción estek át a Fuerteventura-i Casa Winter-ben, mielőtt Dél-Amerikában kaptak volna menedéket - írja a Daily Star.

Adolf Hitler (1889-1945) Forrás: AFP

A villának van egy fehér csempézett helyisége, amely pont ugyanúgy néz ki, mint egy műtő, amelyet plasztikai műtétekre lehetett volna használni, a jelenlegi lakó, Pedro Fumero szerint.

A titokzatos ingatlant Gustav Winter német mérnök építette, aki vagyonából erőműveket épített Argentínában és a világ más részein. Winter egészen haláláig cáfolta a villával kapcsolatos sötét állításokat. Alex Peer történész szerint Winter "nem kém, hanem mérnök volt".

Hitler 1945. április 30-án lett öngyilkos feleségével, Eva Braunnal együtt. Utolsó szavaira Hans Baur főhadnagy naplójából derült fény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.