Újabb változásokat vezet be a BKK

Forrás: Medgyesi Milán - Origo -
járvány busz trolibusz koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentsék a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali busz- és trolivonalon, valamint éjszakai buszvonalon alkalmazzák - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

2020 Budapest BKK Forrás: Medgyesi Milán - Origo

Mint írták, az intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást.

A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.

A BKK közölte azt is, hogy az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a járművek - amelyeken ez technikailag lehetséges - valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett elsőajtós felszállási renden - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.