A Dal 2021: győzött a Kaukázus az Egyetlen szó című dalával

győztes Kaukázus A Dal 2021
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kaukázus nyerte Egyetlen szó című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dal Akusztik verseny fődíját Andelic Jonathan vehette át Áldom című daláért.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban A Dal 2021 negyvenes mezőnyének legjobb nyolc előadója lépett színpadra. A döntőben a produkciók elhangzása után a zsűri pontszámaival négy előadó és dal maradt versenyben: BariLaci és a Féltelek 36 ponttal, Süle Zsolt és a Befúj 30 ponttal, Radics Gigi és az Egy vagy velem 22 ponttal, valamint a Kaukázustól az Egyetlen szó 12 ponttal.
Ezt követően az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség szavazataival dőlt el, melyik dal lesz a győztes. A nézők sms-ben szavazhattak, a legtöbb voksot a Kaukázus Egyetlen szó című dala, Kardos-Horváth János és Kontor Tamás szerzeménye kapta, így ez lett 2021-ben az év magyar slágere.

Az előadóval a közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, egy zeneszámból videóklipet készít, a győztes emellett tízmillió forint pénzjutalomban is részesül, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

"A díj a zenekar közös sikere. Az Egyetlen szó tábortűzi hangulatban született és fantasztikus, hogy érzelmeket váltottunk ki a nézőkből, hiszen a közönség voksaival nyertünk. Ezt nem szabad elherdálnunk, jól szeretnénk bánni az emberek szeretetével" - mondta Kardos-Horváth János, a Kaukázus énekese, dalszerzője az M2 Petőfi TV-n sugárzott Dal Kulissza című műsorban.
Hozzátette: sok daluk gyűlt össze az elmúlt időszakban és A Dal 2021-ben szerzett tapasztalatokat jól fogják tudni kamatoztatni a nyeremény részét képező lemezfelvételi, valamint klipkészítési lehetőség során.

A győztes dal, az Egyetlen szó az életigenlésről, az újrakezdésről szól, szövegéért a frontember Kardos-Horváth János kiérdemelte A Dal 2021 legjobb dalszövegírója elismerést is.


A Kaukázus 2002-ben alakult, a dallamos rockzenét játszó, érzékeny témákkal, például a környezetvédelemmel is foglalkozó népszerű rockformáció azóta több átalakuláson ment át. Az alapító Kardos-Horváth János (ének, basszusgitár, dalszerzés) mellett jelenleg Kis Tibor "Sztivi" (gitár), Prommer Patrik (dobok) és Domokos Tibor (billentyűs hangszerek) tagja az együttesnek, a döntőben színpadra lépett a marokkói Said Tichiti (vokál) és Tiszai Vivien (dob) is. Az együttes eddig nyolc albumot jelentetett meg, a legutóbbi 2018-ban jelent meg. Kardos-Horváth János a Hahó együttessel sikeres gyereklemezeket is készít.

A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé került másik három produkció, BariLaci, Süle Zsolt és Radics Gigi öt-öt millió forinttal gazdagodott, a további négy döntős versenyző (Andelic Jonathan, a Swing á la Django, Katona Petra és a Mudfield) egy-egy millió forintot fordíthat zenei produkciója fejlesztésére.

A szombati adásban adták át A Dal 2021 Akusztik fődíját is. A közönség idén is online szavazáson dönthette el, hogy a negyven produkció közül melyik feldolgozás nyerje az online Akusztik Dalversenyt. A győztes Andelic Jonathan lett Áldom című daláva (szerzők: Andelic Jonathan és Ferencz Péter Peet), a díjat a zsűri részéről Ferenczi György adta át.

A Dal 2021 adásaiban a produkciókat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A dalválasztó döntőjében extra produkcióként a Magna Cum Laude és Nagy Feró, valamint a tavalyi győztes Orsovai Reni és Rácz Gergő lépett színpadra.

A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie volt, az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.