Megjöttek a FRISS koronavírus-adatok: Váratlan fordulatot vettek a számok

Forrás: joel bubble ben / Shutterstock -
fertőzött friss adatok koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt megírtuk, tegnap több új regisztrált fertőzöttről (9444) tájékoztattak minket, mint tegnap előtt (9011). Ráadásul 33 fővel többen haltak meg (163 fő), mint két nappal ezelőtt. Így alakultak a szombati napról árulkodó, friss számok.

8863 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Képünk illusztráció. Forrás: joel bubble ben / Shutterstock

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett. 8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen.

Az utóbbi 2 nap eredményei után sokan arra számítottak, hogy ma tovább emelkedik a betegek és az elhunytak száma, ám szerencsére ez nem így történt, csökkenő tendencia figyelhető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.