Müller Cecília: "Akinek nincsen krónikus betegsége, az is veszélyben van"

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
átlagéletkor COVID-19 Operatív Törzs Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán is megtartotta szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a koronavírus gyors terjedése miatt mindenki veszélyben van.

"Akinek nincsen krónikus betegsége, az is veszélyben van" - mondta Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón. A jelenleg az aktív fertőzöttek közel 4 százaléka kórházban van, az ápoltak száma folyamatosan nő. Már több mint 10 ezren vannak kórházban, körülbelül 11 százalékuk lélegeztetésre is szorul.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az újonnan fertőzöttek átlagéletkora 45 év, a 40-49 éves korosztályban a legmagasabb az érintettség, az összes új fertőzött 23 százaléka innen került ki

Sajnos a szennyvizekben mindenhol emelkedik a vírus örökítőanyaga, ahol pedig stagnál, ott magasan stagnál. Sehol nem mértek csökkenést - mondta Müller Cecília. A következő egy-két hétben a fertőzöttek számának emelkedésére kell számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.