"A lazításoknak még nem jött el az ideje" - itt vannak a kormány legújabb döntései

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
bejelentés Gulyás Gergely COVID-19 kormányinfo koronavírus kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra ismerteti a kormány döntéseit.

Két hete jelentette be a kormány többek között az általános, minden területre kiterjedő maszkviselési kötelezettséget, illetve a boltzárat, az általános iskolák és az óvodák működésének szüneteltetését, ígérve, hogy két héttel később felülvizsgálják a helyzetet a járványszámok alakulásának függvényében.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a lazításoknak még nem jött el az ideje.

A legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, és minél többen oltassák meg magukat. Abban bíznak, hogy negyedik hullám már nem lesz, de ehhez az kell, hogy mindenki együttműködő legyen.

A nyitás érdekében indított konzultációt ma este 20:00-kor lezárják, az eredményeket pedig hétvégén hozzák nyilvánosságra. A konzultáció alapján fognak dönteni az újranyitás lépéseiről, és arról, hogy milyen jogosultságokat kapcsolnak a védettségi igazolványokhoz.

Több lépcsős újraindításban gondolkodik a kormány: a nyitás a beoltottak számától függ, a következő hetekre vonatkozó terveket péntek reggel a Kossuth rádióban fogja bejelenteni Orbán Viktor.

"Minden vakcinára szükség van"

-hangsúlyozta Gulyás Gergely, aki azt is elmondta, hogy Magyarországon már közel 1,5 millió embert beoltottak.

Azt remélik, hogy májusban, de legkésőbb júniusban a teljes magyar lakosság oltottsága elérhető.

"Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy mostmár ezt a néhány nehéz napot, esetleg hetet, ami előttünk áll, azt összefogva, és szabályokat betartva próbáljuk meg elviselni. Azt követően olyan nyitásra kerüleht sor, ahol az oltottság növekedése miatt többé már nem kell zárni.

-zárta Gulyás Gergely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.