Gulyás Gergely elmondta, mikor derülnek ki az ország nyitásának feltételei

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Gulyás Gergely kormányinfo nyitás koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra ismertette a kormány legújabb döntéseit.

Gulyás Gergely több mindneről is beszélt, most pontokba szedtük a legfontosabb információkat:

  • A kormány nem tervez regionális intézkedéseket, minden döntést országos szinten hoznak.
  • Semmilyen területi, regionális lezárásra nem kell számítani a jövőben.
  • Jelenleg még több vakcinára van a legnagyobb szükség, mivel az oltópontokon be tudnának oltani napi félmillió embert is, de ehhez nincs elég oltóanyag: a kormány abban bízik, hogy április-májusra érkezik elegendő vakcina.
Gulyás Gergely Forrás: MTI/Balogh Zoltán
  • Egyelőre a legidősebb korosztályt oltják, az érettségi időszakára azonban már elég oltóanyag lesz ahhoz, hogy a tanárok közül is mindenki, aki idősebb, középkorú, megkaphassa az oltást, amennyiben kéri.
  • Az első és legfontosabb alapelv, hogy életet kell menteni, ehez a legidősebbeket kell oltani.
  • Az igazságszolgáltatás résztvevői kaptak oltást, mivel vannak olyan funkciói a bíróságoknak, amik nem állhatnak le, ezért került sor a soron kívüli oltásukra.
  • Péntek este 8 órakkor zárják le a nemzeti konzultációt, a nyitási tervet a következő napokban/ hetekben fogják ismertetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.