Vatikán: ezzel a vakcinál ne oltsák be magukat a katolikusok

Forrás: AFP/Mark Ralston -
vakcina Johnson and Johnson Vatikán koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A Vatikán legújabb közleményében kihangsúlyozta, hogy amennyiben van rá mód és lehetőség, jobb lenne, ha a katolikusok a Johnson & Johnson vakcina helyett egy másik oltóanyaggal oltatnák be magukat.

A Vatikán a közleményben kiemelte, hogy a hívőknek „morális kötelességük" az, hogy magukat és másokat is megvédjék a vírustól, azonban ha van lehetőségük rá, akkor ezt nem a Johnson & Johnson vakcina beadatásával kellene megtenniük - írja az USA Today.

Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Michael Ciaglo

A fenti állítást azzal indokolták, hogy a Johnson & Johnson az oltóanyag kifejlesztéséhez és gyártásához abortált magzatok szöveteit is felhasználták

Azt hozzátették, hogy az oltóanyag elfogadható abban az esetben, ha nincsen más megoldás. A közleményben pontosan az áll: ha és amennyiben nem áll rendelkezésre „etikailag kifogásolhatatlan" oltóanyag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.