Meglepő fordulat az időjárásban: ekkortól inthetünk búcsút a hidegnek

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
meleg tavasz időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy hamarosan tavasziasra fordulhat a hőmérséklet hazánkban. Most kiderül, hogy milyen időjárásra számíthatunk ezen a héten. 

A mai napon, hétfőn hajnalban, reggel még több helyen, délig már csak a déli és a keleti tájakon fordul elő hózápor, havas eső, zápor. Délután felszakadozik a felhőzet, több helyen kisüthet a nap. Az északi szél többfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatásra kell számítanunk.

Kedden a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, néhány helyen előfordulhat zápor, esetleg hózápor. Az északi szelet még erős lökések kísérik.

Megkezdődik a lassú felmelegedés: az ország nagy részén már 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők

- írja a Köpönyeg.

Ezen a héten végre tavasziasra fordul az időjárás Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szerdán és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadékra nem kell számítani. Tovább mérséklődik, majd délnyugatira fordul a szél. További melegedésre van kilátás: csütörtökön már 14-15 fok is lehet a déluáni órákban.

A hét végén pénteken és szombaton napos és felhős időszakok váltják egymást, elvétve azonban kialakulhat zápor.

Még inkább erősödik a nappali felmelegedés: a csúcsértékek elérik a 17-19°C-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.