Kormányinfó: ekkor nyithatnak az iskolák, óvodák

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
üzletek korlátozások járvány iskola Gulyás Gergely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely a Kormányinfó keretében tájékoztatott a legfrissebb járványügyi fejleményekről. Szóba került, hogy mikor térhetnek vissza a tanulók az iskolába, az üzletek nyitásáról pedig pénteken születhet döntés.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta, az iskolák és az óvodák nyitása április 12-én vagy április 19-én várható, ez attól függ, hány embert sikerül addig beoltani. A cél a 2,5 millió elérése lenne. A terv szerint a tanárok és az óvónők a nyitás előtt megkapnák a vakcinát.

Gulyás Gergely tájékoztatott a legfrissebb fejleményekről. Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

Szóba került az is, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatot tett egy olyan szabályozásra, amely szerint minden üzletben tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhatna. Így lehetővé válna a nyitás. Az Operatív Törzs megvizsgálja a javaslatot, és pénteken döntés születhet az ügyben. Bár Gulyás Gergely hozzátette, a húsvéti időszakban nem tudni, ez milyen hosszú sorokhoz vezetne.

A kismamák oltásával kapcsolatban egyelőre tovább folynak a vizsgálatok a haza szakemberek által.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.