Gulyás Gergely rendkívüli bejelentése: Ekkor várható a nyitás Magyarországon

Gulyás Gergely húsvét nyitás koronavírus után
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég elárulta, hogy várhatóan húsvét után kezdődhet meg a nyitás Magyarországon, de addig is mindenkit arra kért, hogy tartsa be a szabályokat.

Gulyás Gergely nemrég rendkívüli online sajtótájékoztatót tartott, amelyben elmondta, hogy jelenleg a nyitás nem engedhető meg. Abban az esetben lehetséges változtatni a szabályokon, ha átlépjük a 2,5 millió oltottat, ami húsvét után néhány nappal következhet be.

Ekkor a kijárási tilalom este 10-re fog módosulni, az üzletek fél 10-ig lehetnek majd nyitva. A szolgáltatók újra a március 8-a előtti állapotba állhatnak vissza. Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként egy vásárló lehessen csak.

Gulyás Gergely rendkívüli online sajtótájékoztatón közölte a legfrissebb információkat a nyitással kapcsolatban Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint, addigra a pedagógusokat beoltják, nyitnak az óvodák, általános iskolák, és a középiskolák is - írja a portfolio.

A miniszter szerint már csak néhány hetet kell kibírnunk, hogy minden visszatérhessen a régi kerékvágásba. Addig viszont mindenkit arra kér, hogy tartsa be a szabályokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.